Лікування гранатом кишкових інфекцій

Дата публікації: 18.02.2013

Гранат. Лікування гранатом кишкових інфекцій, виразки і апендициту

Ібн аль-Каййим (рахимуЛлах): «Гранат зміцнює шлунок, корисний при кашлі, при захворюваннях горла, грудей і легенів, а також має безліч інших переваг».
Гранат є одним з спрадавна відомих фруктів і згадується в Кур ані як один з фруктів Рая.
У них обох є фрукти, фінікові пальми, гранати.
Слово «гранат» походить від латинського слова pomum, що означає пластиковой і granatum що означає ‘зернистий’ або ‘насіннєвий’ (насіння).
Гранати багаті на вітаміни В і С і антиоксидантами.
Гранатовий сік містить в три рази більше поліфенолів, ніж зелений чай. Поліфеноли є потужними антиоксидантами, які теоретично можуть захистити від раку і хвороб серця.

У своїй книзі «Медицина Пророка» Ібн аль-Каййим згадав 2 сорту гранатів: солодкий і кислий.
Він згадав про користь солодкого сорту гранат, а саме, про користь для шлунка, горла, грудей і легенів, при кашлі, і що цей сорт є відмінним харчуванням (підтримкою) для організму.

Кислий сорт гранату корисний при запаленні шлунка, зупиняє короткочасну діарею, і може запобігти блювоту.

Сучасні дослідження показали наступні переваги граната, корисні для здоров'я:
- підтримує здоров'я серцево-судинної системи; дослідження, опубліковане в Американському кардіологічному журналі, показало, що у пацієнтів, які пили гранатовий сік щодня, значно покращилася функцію серця.
- допомагає підтримувати здоров'я імунної системи
- нормалізує кров'яний тиск
- підтримує здоров'я в суглобах
- незамінний помічник у підтримці здоров'я порожнини рота
- може затримувати зростання ракових клітин.

Хоч і витяг зерен граната - процес досить складний і трудомісткий, але це варто зусиль, враховуючи такий сприятливий вплив цього фрукта на здоров'я людини.
Зерна граната можна використовувати як в пікантні (гострі) і солодкі страви, так і вичавлювати з них сік, отримуючи освіжаючий корисний напій.
Водний настій сухих шкірок плоду граната –виліковує   наступні захворювання:

1. Дизентерія

2. Сальмонельоз

3. Холера

4. Черевний тиф

5. Виразка шлунка

6. Виразка кишечника (тонка кишка)

7. Коліт (товста кишка)

8. Дисбактеріоз

9. Гострий апендицит, і необхідність в хірургічної операції відпадає.

Рецепт приготування водного настою сухих шкірок плоду граната і його застосування.
Приблизний вагове співвідношення сухих кірок граната і крутого кип ’ ятку 1:20. В заздалегідь підігріту чашку, стакан або скляну банку покласти приблизно 10-12 г сухих шірок плоду граната і залити їх 200 мл окропу (можна в цю тару налити 200 мл сирої води, опустити 10-12 м гранатових корок і електричним кип ’ ятильником довести до кипіння, але не кип'ятити). Накрити блюдцем або папером, складеної в 4 шару. Настояти 30 хвилин, і можна починати пити. Як тільки залили шкірки окропом - лікування почалося, а ці 25-30 хвилин наполягання ємність з шкірками граната повинна знаходитися поряд з тим, хто лікується.

Приготування водного настою сухихш кірок плоду граната для лікування всіх перерахованих хвороб однаково. Застосування - відрізняється.

I. Для лікування за 5 годин від 1) дизентерії; 2) сальмонельозу; 3) черевного тифу; 4) холери; 5) гострого апендициту - вживати водний настій так:

1. Після настоювання  25-30 хвилин випити приблизно половину рідини (половину склянки). Настій не проціджувати, настоювання  триває. І знову накрити блюдцем. Якщо через 10 хвилин після цього відчули себе здоровим, значить було звичайне розлад шлунка (пронос) і воно повністю вилікувано. Можна сміливо вирушати в подорожі, оскільки проносу і запору у вас не буде.

2. Якщо через 10 хвилин не відчули себе здоровим, значить у вас або дизентерія, або сальмонельоз, або черевний тиф, холера. Вам потрібно залишитися вдома і через 3 години допити  те що залишилося. Процес лікування триває 3 години (з настоюванням 3,5 години), а одужання настає приблизно через 5 годин після початку лікування.

II. Для лікування за 1 тиждень від: 1) виразки шлунку; 2) виразки кишечника (тонка кишка); 3) коліту (запальний процес в товстій кишці); 4) дисбактеріозу - вживати водний настій сухих кірок плоду граната так:

1. Після настоювання 25-30 хвилин почати пити. Протягом дня випити приблизно половину водяної настоянки (90-100 мл) за 4 прийому приблизно рівними порціями і приблизно через рівні проміжки часу, тобто приблизно по 20-25 мл за 1 прийом. Пити перед сніданком, причому 1-й прийом вранці після сну, а 4-й прийом на ніч перед сном.

2. Водяний настій  а через день, тобто в дні тижня 1, 3, 5, 7 - пити настій, а в дні 2, 4, 6 - не пити настій (відпочинок від лікування).

3. Цього досить для повного вилікування. Але якщо це  для перестраховки захочите продовжити лікування, наприклад, виразки шлунку, то можна не раніше ніж через тиждень повторити тижневий курс лікування.

4. В процесі лікування водяний  настій не проціджувати – настоювання  триває.

5. Суть лікування полягає в тому, що у всьому шлунково-кишкового тракту постійно придушуються всі хвороботворні бактерії (здорові бактерії не придушуються) та місця їх розташування успішно колонізують здорові, необхідні для людини бактерії.

6. Крім перерахованого, відомо, що Гіппократ лікував цим водяним  настоєм різані та колоті рани. На рану накладалася чистий (х/б) ганчірочка, попередньо змочений у водяному  настої сухих шкірок плоду граната. Цю  ганчірочку постійно підтримувати  вологою  до загоєння рани

повернутись список