Ананас "великий" Коста Ріка

Вартість: 184.50 грн./шт.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

        Ананас - наземна трав'яниста рослина з колючим стеблом і листям. Численні придаткові корені розвиваються прямо в пазухах листків, поглинаючи скупчення і вологу. У 100 гр. ананаса міститься: Білки - 0.4 г Жири - 0.2 г Вуглеводи - 10.6 г (в т.ч. моно-і дисахариди - 10.2 г) клітковина - 0.4 г. Органічні кислоти - 0.7 г Зола - 0.7 г Вітаміни: А (бета-каротин) - 0.04 мг, С (аскорбінова кислота) - 20 мг, В1 (тіамін) - 0.08 мг, В2 (рибофлавін) - 0.03 мг, Ніацин (вітамін РР) - 0.2 мг, Фолієва кислота (вітамін В9) - 5 мкг Макроелементи: Калій (K) - 321 мг, Кальцій (Ca) - 16 мг, Магній (Mg) - 11 мг, Натрій (Na) - 24 мг, Фосфор (P) - 11 мг. Мікроелементи: Залізо (Fe) - 300 мкг/ Калорійність У 100 г ананаса в середньому міститься близько 49 ккал. Листя широколінійні, по краях колючезубчасті довжиною до 80 см, м'ясисті суккулентні (запасаючі вологу), покриті товстою епідермою. Під епідермою розміщується шар великих клітин водозапасаючих тканин, де в період дощів накопичується волога. Усередині листка знаходиться мережа повітряних каналів, оточених хлорофіллоносними клітинами. Коли розетка листя сформована, точка росту утворює цвітонос довжиною до 60 см, густо покритий двостатевими квітками. Цвітіння триває 15-20 днів, і в результаті утворюється супліддя, що представляє собою зрослі підстави зав'язку, криючи листи квіток і вісь суцвіття. Супліддя потужне, що нагадує за формою гулю, золотисто-жовтого кольору.. На верхівці завжди розвивається група вегетативних листочків - « чубчик ». Сорти ананасів при самозапиленні не утворюють насіння, що використовується для отримання високоякісних безнасінних плодів.

Поширення і екологія. Рід об'єднує 8-9 видів, поширених у тропічній частині Південної Америки і на південь до Аргентини і Парагваю.

Вітаміни: А, С, Е і інші, які в залежності від сорту можуть бути до 30 видів.

Корисні властивості ананаса. Ананас - дуже корисний фрукт. Він стимулює роботу травної системи, благонадійно позначається на роботі сердцево-судинної системи, зокрема сприяє нормалізації артеріального тиску, розріджує кров і запобігає розвитку таких хвороб як атеросклероз, тромбоз, інсульт та інфаркт. Також ананас ефективний при лікуванні артриту, бронхіту, пневмонії, різних інфекційних захворювань і хвороб центральної нервової системи. Ананас підвищує вміст у крові гормону серотоніну, притуплює відчуття голоду, а також допомагає виводити надлишки рідини з організму. Що міститься в ананасі у великих кількостях марганець, сприяє обміну протеїнів і вуглеводів. Один час ананасу приписували особливі жироспалюючі властивості, що пояснювалося входять до його складу ферментом бромелайн. Але як з'ясувалося в подальшому, цей фермент, незважаючи на ряд інших корисних для організму функцій, жиросжигающие властивостями не володів. Бромелайн за своїми властивостями дуже близький до пепсину шлунка, - ферменту, який бере участь у перетравлюванні білків. Так бромелайн сприяє підвищенню ферментативної активності організму, сприяє розщепленню білків і в деяких випадках жирових клітин, і їх утилізації організмом; може руйнувати тромби в судинах, а отже, корисний при лікуванні серцево-судинних захворювань; сприяє нормалізації рівня інсуліну в крові. Бромелайн швидко проникає в тканини (волокна целюлітного колагену і гематоми), розщеплює білки на амінокислоти, які потім легко виводяться з організму. Ці властивості ананаса знайшли широке застосування в антицелюлітних програмах і в програмах по боротьбі із зайвою вагою. Необхідно відзначити, що всі ці ефекти властиві лише свіжим плодам, так як при термічній обробці бромелайн повністю руйнується. Також корисний та ананасовий сік. Його рекомендують до вживання при різних захворюваннях шлунково-кишкового тракту (для підвищення ферментативної активності шлункового соку), диспепсії, захворюваннях нирок, печінки, суглобів, сердцево-судинної системи, недокрів'ї, після інфекційних хвороб, його призначають ослабленим дітям як додатковий засіб при лікуванні переломів кісток і захворювань нервової системи. Сік ананаса є одним з найдієвіших засобів для лікування та запобігання цинги. Обережно! Ананас не рекомендується при алергіях, виразках і гастритах (особливо при підвищеній кислотності шлункового соку). Застосування: - При порушенні травлення: для підвищення ферментативної активності шлункового соку під час їжі рекомендують випити стакан ананасового соку чи з'їсти свіжий скибочку плоду. Це особливо корисно при рясної їжі, вживанні в їжу великої кількості клітковини, м'яса. Стакан ананасового соку позбавить від нудоти під час авіаперельоту або подорожі по воді. - При надлишковій вазі: ананас є малокалорійної їжею, в 100 г плоду міститься лише 48 ккал. Високий вміст солей калію допоможе позбавитися від зайвої рідини і декількох кілограмів ваги. Десерт з ананаса посилить перетравлення жиру і поліпшить обмін речовин в організмі. - При тромбозах і набряках: щодня випивайте 200-250 мл ананасового соку або з'їдайте половину свіжого ананаса. - При мозолях: прикладіть м'якоть ананаса до ділянки омозолелості на ніч, потім розпарте шкіру в гарячій воді, після чого видаліть мозоль. Процедуру можна повторювати. - Косметична маска: при жирній шкірі обличчя корисно протирати її свіжим скибочкою ананаса. - Необхідно пам'ятати, що ананас є гострим продуктом і не рекомендується його вживати при захворюваннях шлунка. У листі є численні міцні волокна, отчого ананас використовують і як прядильну культуру.