Карамбола

Вартість: 61.50 грн./шт.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

       Плоди карамболи містять органічні кислоти (представлені переважно щавлевої), кальцій (Ca), фосфор (F), залізо (Fe), натрій (Na), калій (К).

    Вітамінний комплекс карамболи представлений вітаміном С, бета-каратином, вітамінами В1, В2, В5, провітаміном А.

           

В Індії плоди використовують як кровоспинний засіб, у тому числі і при геморої, сік або сушені плоди застосовують проти лихоманки. Консервовані зацукровані плоди використовуються для зменшення рівня жовчі, проти діареї, а також для зняття похмільного синдрому. У Бразилії в якості сечогінного і при лікуванні екзем. Відвар з плодів і листя застосовується як протиблювотний. Листя, прив'язані до скронь, знімають головний біль, а подрібнені листя і пагони допомагають при вітряній віспі і стригучий лишай. Квітки використовуються як глистогінний засіб. Коріння карамболи з цукром є протиотрутою при отруєннях. У листі, стеблах і коренях рослини була виявлена ​​глютомінова кислота. Відвар з подрібнених насіння плоду карамболи діє як молокогінне засіб і легко п'янке. Подрібнені в порошок насіння плодів карамболи застосовують в якості заспокійливого засобу при кольках і астмі. Карамбола чудово втамовує спрагу і знижує артеріальний тиск, діє як відмінне проносне, підвищує захисні сили організму (за рахунок вітаміну С), а завдяки магнію виводить із тканин надлишок рідини. Дуже корисна при авітамінозі. Сік карамболи набагато ефективніше, ніж звичайний розсіл, знімає похмілля. Крім того, з його допомогою можна вибілювати зубні протези. Для цього потрібно потримати їх у склянці з соком кілька годин. Якщо сік занадто міцний, треба розвести його на чверть дистильованою водою. Карамбола допомагає при головному болю, пропасниці і коліках. Консервовані зацукровані плоди карамбалі використовуються проти діареї, а також для зняття похмільного синдрому. Небезпечні властивості карамболи Наявність великої кількості щавлевої кислоти в кислих сортах карамболи вимагає обережності при вживанні їх в їжу страждають ентероколітом, гастрит, виразкову хворобу шлунка і дванадцятипалої кишки в стадії загострення. Вживання кислих плодів у великій кількості може призвести до порушення в організмі сольового обміну і розвитку ниркової патології.