Манго

Вартість: 61.50 грн./шт.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

                М'якоть манго складається з води, містить білки, вуглеводи і клітковину, багата життєво важливими вітамінами D, C, A, групи В.

        Містить кальцій, фосфор, залізо, цинк, марганець, калій, пектин, органічні кислоти, сахарозу, олеорезин, мангустін, який екстрагується з ядра манго і є гарним жарознижуючим засобом.

Вітамін А, що міститься в зрілому фрукті у великих кількостях, благотворно впливає на органи зору: допомагає при «курячій сліпоті», сухості рогівки і інших очних захворюваннях. Крім того, регулярне вживання стиглих плодів у їжу сприяє поліпшенню імунітету і оберігає від інфекцій простудного характеру, таких як ОРЗ, риніт та інші. Манго є гарним проносним і сечогінним засобом. Рекомендується вживати манго при запаленні ясен і порожнини рота, а також при захворюванні цинги, при болях у шлунку, при застудах. Зрілі плоди також використовуються для схуднення, оскільки містять в собі багато вітамінів і вуглеводів - так звана манго-молочна дієта. Не рекомендується приймати манго у великих кількостях, оскільки він викликає розлад шлунка. При вживанні більш 2-х незрілих плодів в день можлива поява колік, подразнення слизової шлунково-кишкового тракту і горла. Переїдання стиглих фруктів може призвести до розладу кишечника, запорів, алергічним реакціям. Цей фрукт не поєднується з алкогольними напоями.