Слива жовта

Вартість: 187.50 грн./кг.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

        У плодах містяться глюкоза, пектинові речовини, органічні кислоти, у складі яких яблучна, лимонна, хінна, саліцилова, фумарова, хлорогенна, кавова і сліди винної. Присутні азотисті речовини, вітаміни С, Р, групи В, каротиноїди, полісахариди. Сливи багаті калієм, фосфором, кальцієм, магнієм, залізом, в менших кількостях в них знаходяться бор, марганець, мідь, цинк, нікель, хром. Насіння містять до 42% жирної олії, флавоноїди і амінокислоти. Листя багаті вітаміном С, каротиноїдами і фітонцидами.

 

З лікарською метою використовують плоди і листя сливи. Листя сливи в будь-якому вигляді (свіжі або сушені) мають загоювальну дію. Слива збуджує апетит, підсилює перистальтику кишечника, має проносний і сечогінний ефект. Свіжі сливи, компоти і кисілі корисні при атеросклерозі, хворобі нирок, ревматизмі, подагрі. Вона нормалізує моторно-секреторну функцією шлунково-кишкового тракту, зменшує всмоктування холестерину з кишечнику. Слива дуже корисна при лікуванні недокрів'я і серцево-судинних захворювань завдяки вмісту вітаміну В2, заліза і калію. Плоди сливи корисні всім, а особливо людям, які страждають млявістю кишечнику. Одним з переваг сушених слив є їх висока калорійність, що перевищує в 4-6 разів калорійність свіжих плодів. Але саме через це їх не можна використовувати людям, які страждають ожирінням і цукровим діабетом.