Яблуко червоне

Вартість: 25.00 грн./кг.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

       Плоди містять яблучну , винну , лимонну і інші органічні кислоти , цукри (глюкозу, сахарозу та інші), вітаміни С , А , В1 , каротин,  дубильні і пектинові речовини , мікроелементи (залізо , калій , кальцій , магній та інші ) , ефірна олія , та інші речовини.

 

Плоди вживають у свіжому вигляді та у вигляді сухофруктів; вони придатні також для різних видів переробки: отримання соків, компотів, киселів і плодового вина, сидру, приготування варення, а завдяки вмісту пектину - джемів, повидла, желе і мусу. Яблука запікають із цукром у тісті, готують начинки для пирогів, тортів і тістечок, дуже популярні яблучні пироги. Сушені яблука є хорошим джерелом легкозасвоюваних цукрів (містять від 8 до 15%), мікроелементів (до 0,5% різних мінеральних солей), а в насінні одного середнього плоду міститься близько добової норми йоду. Цікаві факти: Широко поширена думка, що яблука допомагають прокинутися з ранку краще, ніж кава, проте відсутня інформація про наукові дослідження подібного роду. Слово «помідор» перекладається з французької як «золоте яблуко» (фр. pomme d'or). Слово апельсин на голландському означає китайське яблуко. Гілки яблуні з плодами присутні на гербах міст Бруду і Чаплигін в Липецькій області як символ їх достатку в цих краях. Небажано їсти яблука на голодний шлунок тому від цього відбувається розлад кишечника і рясне виділення газів.