Квасоль Яська

Вартість: 40.25 грн./кг.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

        У 100 г квасолі міститься: • Вода - 14 г • Білки - 21 г • Жири - 2 г • Вуглеводи - 54.5 г (в т.ч. моно-і дисахариди - 3.2 г) • Харчові волокна (клітковина) - 3.7 г • Пектини - 2.6 г • Зола - 3.5 г Вітаміни: • Вітамін А (бета-каротин) - 0.02 мг • Вітамін В1 (тіамін) - 0.5 мг • Вітамін В2 (рибофлавін) - 0.2 мг • Ніацин (вітамін В3 або вітамін РР) - 2.1 мг • Фолієва кислота (вітамін В9) - 90 мкг • Вітамін Е (токоферол) - 3.8 мг Макроелементи: • Калій - 0.6 г • Кальцій - 150 мг • Магній - 100 мг • Натрій - 40 мг • Фосфор - 0.5 г Мікроелементи: • Залізо - 6 мг • Йод - 12 мкг • Кобальт - 19 мкг • Марганець - 1.34 мг • Мідь - 0.58 мг • Молібден - 39.4 мкг • Фтор - 43 мкг Цинк - 3.2 мг

 

Користь квасолі оцінили ще в глибоку давнину. Найвідоміший лікар часів античності Авіценна писав про користь квасолі при захворюваннях легенів. Квасоля і страви з неї корисні при цукровому діабеті, атеросклерозі і аритмії, туберкульозі та ревматизмі, захворюванні нирок, хронічному панкреатиті, екземі, виразках і гастритах зі зниженою кислотністю. Квасолю відносять до дієтичних продуктів, завдяки чому її рекомендують в якості дієтичного харчування при серцевій недостатності, захворюваннях нирок, печінки і шлунково-кишкового тракті. Також вона відома своєю швидкозагоюєчою, сечогінною і антибактеріальную дією.