Печериці

Вартість: 28.75 грн./кг.
 

25.03.2013Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

             Склад печериць В 100 г печериць у середньому міститься:  вода - 92.1 г, білки - 2.5 г, жири - 0.1 г, вуглеводи - 3.5 г, харчові волокна (клітковина) - 0.6 г, попіл - 1.0 г.

          Вітаміни в печерицях: В1 (тіамін) - 0.09 мг, В2 (рибофлавін) - 0.49 мг, Ніацин (вітамін В3 або вітамін РР) - 3.8 мг, В5 (пантотенова кислота) - 1.5 мг, В6 (піридоксин) - 0.11 мг Фолієва кислота (вітамін В9) - 14 мкг, В12 (цианокобаламін) - 0.1 мкг, Е (токоферол) - 0.11 мг

          Макроелементи в печерицях: Калій (K) - 447 мг, Кальцій (Ca) - 18 мг, Магній (Mg) - 9 мг, Натрій (Na) - 6 мг, Фосфор (P) - 120 мг.

            Мікроелементи в печерицях: Залізо (Fe) - 0.4 мг, Марганець (Mn) - 141 мкг, Мідь (Cu) - 0.5 мг, Селен (Se) - 26 мкг, Цинк (Zn) - 1.1 мг;

             Калорійність печериць В 100 г печериць в середньому міститься близько 22 ккал.

             

  

 

Печериці мають багатий вітамінний та мінеральний склад, що робить їх вельми корисним продуктом харчування. Завдяки великій кількості вітамінів групи В (зокрема вітаміну В2) печериці допомагають при нападах головного болю. Аргінін та лізин, що містяться в них, благотворно впливають на розвиток пам'яті та активізують розумову діяльність людини. Вони також нормалізують апетит, підвищують імунітет, знижують рівень «поганого» холестерину, зменшують ризик інфаркту та попереджають появу атеросклерозу. При цьому корисні не лише свіжі, а й сушені печериці, зокрема їх рекомендують при виразках шлунку і дванадцятипалої кишки, та гепатиті. Крім того печериці не містять цукру і жирів, завдяки чому без обмежень можуть вживатися в їжу при ожирінні та цукровому діабеті, а через низьку калорійність і невисокий вміст натрію вони є відмінним компонентом в харчуванні при безсольовій дієті. Печериці є відмінним джерелом легкозасвоюваного білка, причому містять у своєму складі всі незамінні амінокислоти. Обережно, печериці! Печериці на відміну від інших видів грибів практично не мають протипоказань, за винятком випадків індивідуальної нестерпності. Але варто бути обережним при вживанні печериць під час вагітності та при годуванні груддю , а також не допускати їх вживання у великих кількостях дітьми.