Кабачок

Вартість: 120.00 грн./кг.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

        Хімічний склад різних сортів кабачків майже однаковий. Кабачки містять 94,5% води, 0,6% білків, 5,2% вуглеводів, частина з яких - цукру, що містять зовсім небагато сахарози. Він є одним з найпоширеніших дієтичних продуктів: адже у нього рекордно низька калорійність. Кабачки цінні тим, що в них містяться дієві компоненти, необхідні для правильного харчування людини. Вони багаті мінеральними солями, дуже важливими для обміну речовин в організмі людини. У більшій кількості є солі калію - 309 мг %, фосфору - 28,2 мг %, кальцію - 17,2 мг %, магнію - 16,7 мг %, а в меншій кількості - солі натрію, заліза, сірки та інших. Крім того, є в них і мікроелементи - молібден, титан, арсен, алюміній, літій, цинк і ін. Співвідношення калію і натрію 150:1, що сприятливо позначається на водному балансі організму і допомагає йому звільнятися від зайвих рідин. Кабачки містять різні вітаміни: 23 мг % вітаміну С, а також каротин (провітамін А), вітаміни B1, В2, нікотинову кислоту та інші.

 

Кабачок - корисний овочевий продукт, добре впливає на травлення і здоров'я шкіри. У кабачках міститься невелика кількість органічних кислот, їх целюлоза ніжна і не викликає подразнення шлунка. Цей овоч - хороша їжа для страждаючих на шлунково-кишкові захворювання і хворих на цукровий діабет. Сік з кабачка добре заспокоює нервову систему. Відвар з квіток лікує шкірні захворювання. Дуже корисні кабачки для літніх людей. Вони активізують роботу шлунково-кишкового тракту, покращують функції шлунку (моторну і секреторну), позитивно впливають на оновлення крові, запобігають розвитку атеросклерозу. Кабачки рекомендують при гіпертонії і захворюваннях нирок і печінки. Кабачкок - це ще і сечогінний засіб при різних набряках. При цьому найбільш корисні кабачки розміром 20-25 см, недозрілі, проварені без солі та олії. Їх бажано їсти разом з шкіркою. Позитивний ефект спостерігається як від м'якоті, так і від насіння. Насіння не смажать, а тільки підсушують в духовці і вживають по 15-25 штук на день. А ще кабачки мають протиалергічні, противосептичні і жовчогінні властивості. Допоможе зменшити алергічні реакції відвар з квіток кабачка. 5-6 разів на день між прийомами їжі пийте цей відвар (10-12 квіток рослини, залитих 0,5 л окропу і витриманих 2-3 години).