Капуста брокколі

Вартість: 72.00 грн./кг.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

           За даними USDA Nutrient Database в 100 г брокколі міститься:

Вода - 89.3г ;

Білки - 2.8 г ;

Жири - 0.4 г ;

Вуглеводи - 4 г ;

Харчові волокна (клітковина) - 2.6 г;

Зола - 0.9 г .

        Вітаміни: А (бета-каротин) - 0.36 мг, В1 (тіамін) - 0.071 мг, В2 (рибофлавін) - 0.117 мг, Ніацин (вітамін В3 або вітамін РР) - 0.639 мг, В5 (пантотенова кислота) - 0.573 мг, В6 (піридоксин) - 0.175 мг, Фолієва кислота (вітамін В9) - 63 мкг, С (аскорбінова кислота) - 89.2 мг, Е (токоферол) - 0.78 мг, К (філохінон) - 101.6 мкг, Холін (вітамін В4) - 18.7 мг,

       Макроелементи: Калій (K) - 316 мг, Кальцій (Ca) - 47 мг, Магній (Mg) - 21 мг, Натрій (Na) - 33 мг, Фосфор (P) - 66 мг,

        Мікроелементи: Залізо (Fe) - 0.73 мг, Марганець (Mn) - 210 мкг, Мідь (Cu) - 49 мкг, Селен (Se) - 2.5 мкг, Цинк (Zn) - 0.41 мг,

           Калорійність У 100 г броколі в середньому міститься близько 32 ккал.

 

З усіх капустяних брокколі - лідер за вмістом вітаміну С, випереджаючи за цим показником навіть таких визнаних «авторитетів», як цитрусові. Капусту брокколі рекомендують включати в харчування після перенесених тяжких захворювань, літнім людям, дітям і вагітним жінкам. Регулярне вживання брокколі в їжу покращує апетит і роботу травлення, позитивно позначається на стані шкірних покривів, попереджає розвиток атеросклерозу і благотворно впливає на серцеву діяльність, сприяє виведенню токсинів і радіонуклідів, знижує ризик онкологічних захворювань і уповільнює процеси старіння організму. Цей овоч рекомендують включати в раціон людей, ослаблених перенесеними інфекційними захворюваннями, а також для профілактики і лікування захворювань печінки та шлунково-кишкового тракту, подагри, цукрового діабету, катаракти, нервових розладів та при порушеннях обміну речовин. Учені встановили, що до складу капусти брокколі входять сульфорафан, анетолтрітіон, індол-3-карбін і сінегрін - всі ці речовини володіють вираженою протираковою активністю. Дослідження, проведене фахівцями, показало, що сульфорафан вбиває бактерії, що викликають деякі види виразок шлунку, а також перешкоджає розвитку багатьох видів раку. У ході інших досліджень з'ясувалося, що індол-3-карбін активізує здатність імунної системи боротися з раковими клітинами, а сінегрін зупиняє ділення ракових клітин, а потім знищує їх. Капуста брокколі протипоказана при підвищеній кислотності шлункового соку, захворюваннях підшлункової залози, а також у разі індивідуальної непереносимості