Капуста брюсельська

Вартість: 60.00 грн./кг.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

            У 100 г брюссельської капусти міститься:

Вода - 86 г

Білки - 4 г

Вуглеводи - 8 г (в т.ч. моно-і дисахариди - 5.5 г)

Харчові волокна (клітковина) - 1 г

Пектини - 0.6 г

Зола - 1.2 г  

          Вітаміни: А (бета-каротин) 0.3 мг, В1 (тіамін) - 0.1 мг,

В2 (рибофлавін) - 0.2 мг Ніацин (вітамін В3 або вітамін РР) - 0.7 мг,

Фолієва кислота (вітамін В9) - 31 мкг, С (аскорбінова кислота) - 120 мг,

Е (токоферол) - 1 мг

            Макроелементи:   Калій (K) - 370 мг, Кальцій (Ca) - 33 мг, Магній (Mg) - 40 мг, Натрій (Na) - 7 мг, Фосфор (P) - 50 мг,

            Мікроелементи: Залізо (Fe) - 1.3 мг, Йод (I) - 3 мкг, Кобальт (Co)  - 3 мкг, Марганець (Mn) - 170 мкг, Мідь (Cu) - 70 мкг, Молібден (Mo) - 10 мкг, Фтор (F) - 10 мкг, Цинк (Zn) - 0.4 мг,

            Калорійність У 100 г брюссельської капусти в середньому міститься близько 43 ккал.

Брюссельську капусту рекомендують в якості дієтичного продукту при захворюваннях травної системи, при ряді хвороб серцево-судинної системи. Брюссельська капуста корисна при ішемічній хворобі серця, анемії, атеросклерозі, безсонні, запорах, простудних захворюваннях верхніх дихальних шляхів, туберкульозі, астмі, бронхіті, цукровому діабеті, і в разі будь-яких порушень функцій підшлункової залози. Сік брюссельської капусти надає загальнозміцнюючу, імуностимулюючу, протизапальну, ранозагоювальну, антиінфекційну і протицингову дію на організм людини. Його також використовують як проносний, сечогінний, жовчогінний, відхаркувальний засіб і в якості профілактики та лікування онкологічних захворювань. До протипоказань до вживання брюссельської капусти і її соку відносять: загострення шлунково-кишкового тракту, підвищена кислотність шлункового соку, перенесений інфаркт або хірургічна операція на черевній порожнині і грудній клітці