Капуста синя

Вартість: 24.00 грн./кг.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

               ХІМІЧНИЙ СКЛАД . Харчова цінність

та хімічний склад "Капуста червонокачанна". (калорійності, білків, жирів, вуглеводів,

вітамінів і мінералів) на 100 г їстивної частини.          

             Харчова цінність.  Калорійность26 кКал , Білки 0, 8 гр , Жири 0, 2 гр ,Вуглеаоди 5, 1 гр , Харчові волокна1, 9 гр

Органічні кислоти 0, 2 гр

Вода 91 гр;

Моно-і дисахариди 4, 6 гр ;

Крахмаль  0, 5 гр;

Зола 0, 8 гр .

 Вітаміни PP 0, 4 мг,  Бета-каротин 0, 1 мг, A (РЕ) 17 мкг,  B1 (тіамін) 0,05 мг,  B2 (рибофлавін) 0,05 мг,  B5 (пантотенова) 0,3 мг, B6 (піридоксин) 0,2 мг, B9 (фолієва) 17 мкг,  C60 мг,  E (ТЕ) 0,1 мг, H (біотин) 2,9 мкг,  PP (ніацінового еквівалент) 0,5 мг  ,  Макроелементи Кальцій 53 мг Магній 16 мг  , Натрій 4 мг ,  Калій 302 мг , Фосфор 32 мг .

Желізо 0, 6 мг

            Енергетична цінність Капусти червонокачанна становить 26 кКал.

Калорійність Капуста червонокачанна - 24 ккал

Вміст білків Капуста червонокачанна - 1 г ;

Зміст вуглеводів Капуста червонокачанна - 8 г.

 

Лікувальні властивості червонокачанної капусти обумовлені, насамперед, її складом. В першу чергу цей продукт складається на 90% з води, і ще в її складі багато клітковини. Продукт дуже корисний і дієтичний. Такої кількості білків немає ні в одному овочі . Білок , як відомо це в першу чергу джерело амінокислот , необхідних для правильної роботи щитовидної залози, нирок і кровоутворюючого процесу. У червонокачанної капусті є дуже рідкісні вітаміни K і U. Вітамін U допомагає швидкому загоєнню виразок дванадцятипалої кишки і шлунка. У великій кількості присутній вітамін С, який при зберіганні продукту нікуди не дівається, не дивлячись на терміни. Трохи менше в червонокачанної капусті є вітамінів B3, D, B2, B, PP, H, P і провітаміну А - каротину. Лікувальною властивістю червонокачанної капусти є її багатство клітковиною і відсутність сахарози і крохмалю, що з успіхом користується популярністю у діабетиків і людей з надмірною вагою. Наявність клітковини призводить до нормального стану мікрофлори кишечника і позбавляє організм від зайвого холестерину. У капусті є молочна кислота, без якої правильна робота організму просто не можлива. Крім цього в її складі безліч мінералів - залізо, калій, фосфор, кальцій, магній і безліч інших корисних мікроелементів. У складі червонокачанної капусти дуже велику кількість селену, жоден інший овоч не може цим похвалитися. Селен - це мікроелемент ферментів імунітету, що забезпечує правильну життєву функцію клітин, тому настільки необхідний організму. Він бере активну участь в обмінних процесах, борючись зі збудниками інфекцій, виробляючи антитіла і наповнюючи киснем клітини , звільняючи організм від важких металів і токсинів , що сприятливо позначається на щитовидній та вилочкової залози , що відповідають за імунітет всього організму в цілому. Вітаміни PP , що містяться в червонокачанної капусти виділяють клітинну енергію і покращують обмін речовин , Цинк - благотворно впливає на роботу мозку , B9 – бере участь у кровотворенні , речовини баласту відновлюють мікрофлору кишечника і покращують перистальтику. Капуста призводить до нормальної роботи кишечника і позбавляє від закрепів . Фітонциди і антоціани виводять радіацію з організму, позбавляючи його від туберкульозної палички і білокрів'я. У народній медицині вважають, що лікування соком червонокачанної капусти, розведеним сухим вином рятує при укусі скажених тварин. А якщо в сік додати мед або цукор, то вийде відмінний засіб від кашлю. Ще древні римляни пили сік при туберкульозі. При запаленнях м'яких тканин і суглобів , при ударах - прекрасні компреси з капусти . При полосканні рота соком червонокачанної капусти зникає кровоточивість ясен та запалення у ротовій порожнині. Насіння цього овоча, відварюють і п'ють відвар при появі глистів .