Перець оранжевий

Вартість: 96.00 грн./кг.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

        Характерний смак та аромат прянощі забезпечує ефірна олія яка складається на 21% з дельта-3-каріну, на 20% з альфа-пініну, на 13% з альфа-пеладріну, на 10% з гідрокарбонатів монотепенів, на 9% з лемоніну, на 8% з циміну, на 6% з бета феніладріну, а також містить сесквітерпени, тритерпени, сабінол, карвотанацетон, бета-каріофілен, альфа і бета кубебін, альфа-амірин та деякі інші речовини.

 

Наявність у солодкому перці вітамінів С і Р робить його особливо цінним для зміцнення стінок судин, запобігання утворенню тромбів. Добову потребу людини в цих вітамінах можна повністю задовільнити, якщо в день з'їдати по 40-50 г солодкого перцю. При цукровому діабеті, поганому стані нігтів і волосся корисний зелений солодкий перець. При склерозі судин головного мозку з'їдати три рази в день по два солодких перці середнього розміру. При гіпотонії корисно два рази в день є салати з солодкого перцю з нерафінованою олією в поєднанні з помідорами, огірками, часником, горіхами. Можна фарширувати перець овочами. Ці страви не тільки підвищать тиск, але і знизять холестерин.