Перець зелений

Вартість: 96.00 грн./кг.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

        Плоди солодкого перцю красиві, ароматні та смачні, але головне - це джерело дорогоцінних антиоксидантів - вітамінів А, С, Е та інших, яких в залежності від сорту може бути до 30 видів. Перець солодкий - чемпіон серед овочів за вмістом вітаміну С. До речі, вперше цей вітамін був наданий саме з його плодів. Добову потребу людини в аскорбіновій к ислоті можна задовольнити 1-3 плодами перцю. Вміст вітаміну С служить сортовою ознакою і може коливатися в межах 270-330 мг% і вище. Причому плоди в технічній стиглості містять цього вітаміну і цукрів менше, ніж в біологічній. У сонячне спекотне літо вітаміну С накопичується більше, ніж у вологі і прохолодні роки. Крім того, в плодах перцю високо зміст комплексу вітамінів В1, В2, Р, РР, каротину, мінеральних солей кальцію і фосфору, білків, вуглеводів, нікотинової і фолієвої кислоти, є в них і ефірні масла (0,1-1,25%), що надають плодам специфічний, ні з чим не порівнянний аромат і пікантний смак. .

 

Наявність у солодкому перці вітамінів С і Р робить його особливо цінним для зміцнення стінок судин, запобігає утворенню тромбів. Добову потребу людини в цих вітамінах можна повністю задовольнити, якщо в день з'їдати по 40-50 г солодкого перцю. При цукровому діабеті, поганому стані нігтів і волоссі корисний зелений солодкий перець. При склерозі судин головного мозку з'їдати три рази в день по два солодких перці середнього розміру. При гіпотонії корисно два рази в день є салати з солодкого перцю з нерафінованою олією в поєднанні з помідорами, огірками, часником, горіхами. Можна фарширувати перець овочами. Ці страви не тільки підвищують тиск, але і знизять холестерин.