Перець жовтий

Вартість: 96.00 грн./кг.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

            Всім відомо, що болгарський перець володіє неймовірними корисними властивостями. За вмістом вітаміну С солодкий перець

(особливо червоний і жовтий) перевершує лимон і навіть чорну смородину! Причому більше всього аскорбінової кислоти міститься біля плодоніжки, тобто в тій частині плоду, яку ми зрізаємо під час чищення. У перці аскорбінова кислота поєднується з великою кількістю вітаміну Р(рутіна). Така співдружність сприяє зміцненню кровоносних судин і зниженню проникності їх стінок. У перці провітаміну А більше, ніж в моркві: щоденне вживання 30-40 г плодів стимулює зростання волосся, покращує зір, стан шкіри і слизистих оболонок організму. Багатий вітамінами В1, В2, В6 і РР, тому людям страждаючим депресією, цукровим діабетом, набряками, дерматитом, а також при погіршенні пам‘яті, безсонні, занепаді сил слід обов’язково включати болгарський перець в своє меню.

 

Завдяки високому вмісту мінеральних солей калію і натрію, а також мікро і макроелементів (залізо, цинк, йод, кальцій, фосфор, магній), перець незамінний при анемії, низькому імунітеті, ранньому облисінні, остеопорозі. До складу перцю входить алкалоїд капсаицин, який власне, і надає овочу характерного смаку. Ця речовина стимулює роботу шлунку і підшлункової залози, збуджує апетит, знижує артеріальний тиск, розріджує кров, перешкоджаючи утворенню тромбів. Солодкий (болгарський) перець протипоказаний хворим з важкою формою ішемічної хвороби (стенокардією), порушенням серцевого ритму, гіпертонією, виразковою хворобою шлунку і кишечника, страждаючим гастритом з підвищеною кислотністю шлункового соку, колітом, при загостренні хронічних захворювань печінки і нирок, геморої, з підвищеною збудливістю нервової системи, при епілепсії і безсонні.