Корінь петрушки

Вартість: 46.00 грн./кг.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

        У насінні петрушки містяться жирне і ефірне масло, флавоніди, глюкозиди, смолиста і інші речовини, в листі - каротин, вітамін С. Петрушка містить до 7% ефірної олії, головні компоненти якого апіол і глікозид апігеніну, значна кількість аскорбінової кислоти, вітаміни В1, В2, Нд, К, РР, каротин. У петрушці містить флавоноїди, фітонциди, глікозиди, солі магнію, кальцію, заліза, фтору, калію. До речі, в 100 грамах молодих пагонів петрушки містяться приблизно дві добові норми вітаміну С - 150 міліграм. Це в 4 рази більше, ніж у тих же 100 грамах лимона. А за вмістом каротину петрушка не поступається всіма визнаному чемпіону - моркви.

 

Петрушка надзвичайно багата вітамінами і мінеральними елементами і тому вкрай корисна при загальному занепаді сил. Петрушка і всі її частини рослини мають багатий склад біологічно активних речовин. Саме цей "букет" компонентів і визначає найширші цілющі властивості.