Щавель

Вартість: 57.50 грн./кг.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

             Щавель містить вітаміни та речовини:

- До 4% похідних антрахінону

- хрізофановую кислота, емодін,

- Дубильні речовини (8-12%),

- Кавову кислоту,

- Флавоноїд неподін,

- Флавоноїди - гіперозид,

- Рутин,

- Аскорбінова кислота і каротин,

- Аскорбінова кислота,

- Щавлево-кіслогий кальцій,

            Вітаміни: А, С, К, В1, В2, РР, Е,

           Мікроелементи - калій (K), залізо (Fe), мідь Cu), магній (Mg), натрій (Na), нікель (Ni), стронцій (St), фтор (F), цинк (Zn).

 

1. Щавель використовують при виготовленні препаратів, які надають закріплюючу і в'яжучу дію, оскільки в ньому міститься дубильна речовина. 2.Використовують щавель у вигляді настою, відвару і екстракту при лікуванні колітів, ентероколітів і гемоколітом, при запорах на грунті атонії кишечника, геморої, тріщинах заднього проходу. 3. Відвар з насіння щавля застосовується при дисперсії і дизентерії спільно зі специфічними засобами. 4. Відвар п'ють при проносі, дизентерії. 5. Зовнішньо використовують коріння, плоди щавлю кінського для лікування туберкульозу і різних шкірних хвороб. Відвар плодів у вигляді компресів використовують при виразках, гнійних ранах та опіках. 6. Щавель стимулює діяльність печінки і утворення жовчі. 7. Його призначають при болях у попереку і ревматизмі. 8.Окрім цього його застосовують як протиотруту при деяких отруєннях, висипах і свербінні шкіри, а також як антиалергічний засіб. Треба мати на увазі, що вживання щавлю у великій кількості може привести до порушення сольового обміну і розвитку ниркової патології. Необхідна обережність при введенні в дієту щавеля хворим ентероколітом, гастритом, виразковую хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки в стадії загострення. Оптимальний варіант - вживання щавеля в їжу один раз на тиждень. Для підтримки всіх систем людини в тонусі цього цілком достатньо.