Цибуля зелена

Вартість: 34.50 грн./кг.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

             У 100 г зеленої цибулі міститься:

Вода - 93 г

Білки - 1.2 г

Вуглеводи - 4.7 г (в т.ч. моно-і дисахариди - 3.5 г)

Харчові волокна (клітковина) - 0.8 г

Пектини - 0.6 г

Органічні кислоти - 0.2 г

Зола - 1 г

         Вітаміни: А (бета-каротин) - 2 мг, В1 (тіамін) - 0.02 мг, В2 (рибофлавін) - 0.1 мг, Ніацин (вітамін В3 або вітамін РР) - 0.3 мг, Фолієва кислота (вітамін В9) - 18 мкг, С (аскорбінова кислота) - 30 мг, Е (токоферол) - 1 мг,

        Макроелементи: Калій (K) - 250 мг, Кальцій (Ca) - 100 мг, Магній (Mg) - 20 мг, Натрій (Na) - 10 мг, Фосфор (P) - 26 мг,

          Мікроелементи: Залізо (Fe) - 1.0 мг, Кобальт (Co) - 7 мкг, Марганець (Mn) - 0.2 мг, Мідь (Cu) - 90 мкг, Молібден (Mo) 20 мкг, Цинк (Zn) - 0.3 мг,

             Калорійність У 100 г зеленої цибулі в середньому міститься близько 19 ккал.

 

 

Зелену цибулю широко застосовують в кулінарії в якості добавки в салати і вінегрети, а також у різні овочеві та м'ясні страви,також використовують як закуску і смакову добавку до супів, соусів, підлив і фаршів. У соку зеленої цибулі міститься багато корисних речовин. Вона багаті на мікроелементами, вітамінами, ефірними маслами, вуглеводами. Відомо, що в зеленій цибулі міститься більша кількість вітамінів, ніж в самій цибулині, що робить його прекрасним засобом для боротьби з весняним авітамінозом. Також зелена цибуля: підвищує апетит покращує травлення і процес засвоєння їжі підвищує тонус корисний при ГРВІ і грипі, нормалізує тиск, допомагає при цукровому діабеті, стимулює процеси кровотворення, благотворно впливає на серцево-судинну систему, знижує ризик ракових захворювань. Крім того, зелена цибуля має антисептичну, протимікробну, бактерицидну, протизапальну і антисклеротичну дію. При тривалому зберіганні зелена цибуля в'яне і втрачає велику частину своїх корисних властивостей. Обережно! Зелена цибуля протипоказана при деяких захворюваннях печінки, нирок і шлунково-кишкового тракту.