Інжир

Вартість: 166.75 грн./кг.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

           Інжир в 100 г продукту містить: 82 г

води ,0.7 г білків ,0.2 г жирів ,13.6 гвуглеводів

(в тому числі моносахариди і дисахарид - 11.2 грама) 2.4 г харчових

волокон ,(клітковини) 0.5 г органічних кислот ,1.1 г

золи.

           Також інжир містить у собі наступні вітаміни: 0.05

мг А (бета-каротин), 0.06 мг В1 (тіамін) ,0.05 мг В2 (рибофлавін), 0.5 мг ніацину, (вітамін РР і вітамін В3) 10 мг фолієвої кислоти (вітамін В9), 2 мг вітаміну С (аскорбінова кислота)

 


 

Здавна відомо, що ніжна м'якоть свіжих плодів володіє хорошою потогенною і жарознижуючою дією, а гарячі фруктові відвари, особливо молочні, вважаються одними з кращих природних ліків від кашлю і ангіни. Одне з багатьох унікальних властивостей інжиру полягає в тому, що в розчинних волокнах його клітковини містяться речовини, що знижують рівень холестерину в крові. У зв'язку з цим учені стверджують, що справжні інжирні гурмани досить рідко хворіють серцево-судинними захворюваннями. До речі, в ході експериментів було встановлено, що свіжі плоди, незважаючи на рекордну кількість глюкози, фруктози, зменшують ще й вміст цукру в крові. При всьому цьому інжир залишається для людини одним з найдієвіших постачальників енергії, усуваючи психічні і фізичні перевтоми і відновлює сили. Не обділила матінка-природа цілющими властивостями і листя інжиру - їх відвар, що володіє антисептичною, протизапальною діями, застосовують для регулювання порушеного обміну речовин. Коли ж свіже листя досліджували хіміки, то виявили в них фурокумаринів - діючі речовини, які у фармацевтиці використовують для приготування ліків, які застосовуються при лікуванні облисіння.