Курага Джумбо

Вартість: 287.50 грн./кг.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

           Насправді в куразі не так багато вітамінів, в основному це вітаміни групи В, а також А, С і РР. Але при цьому у неї є перевага перед свіжими абрикосами - це велика кількість поживних речовин (кальцій (Ca), калій (K), фосфор (P), залізо (Fe), магній (Mg). Також в куразі присутній майже ідеальний баланс пектинів разом з органічними кислотами, які допомагають виводити з людського організму важкі метали і радіонукліди.

            У 100 грамах кураги міститися такі поживні речовини:  

 Калорійність: 214.8 ккал

 Білок: 5.2 грам

 Жир: 0.3 грам

 Жирні поліненасичені кислоти: 0.1 грам

  Вуглеводи: 51.0 грам

  Волога: 20.0 грам

          Моносахариди і дисахариди: 48.0 грам

  Крохмаль: 3.0 грам

  Зола: 4.0 грам

          Харчові волокна: 18.0 грам

   Органічні кислоти: 1.5 грам А також вітаміни в куразі, в 100 грамах: A: 3.5 міліграм, B1: 0.1 міліграм, B2: 0.2 міліграм, C: 4.0 міліграм, PP: 0.3 міліграм, Мікроелементи в куразі, в 100 грамах:

Кальцій: 160.0 міліграм, Залізо: 3.2 міліграм, Калій (K): 1717.0 міліграм, Натрій (Na): 17.0 міліграм, Фосфор (P): 146.0 міліграм, Магній (Mg) 105.0 міліграм.

            Відмінна риса кураги від інших сухофруктів полягає в тому, що в ній фруктоза, сахароза і глюкоза міститься навпіл з легкозасвоюваними цукрами.

 


 

Курага – це висушені плоди абрикоса. Цей сухофрукт відомий людям вже давно. Відомо, що китайці вирощують абрикос вже більше 5 тис. років, європейці ж менше – «якихось» 2 тис. років. Славиться сухофрукт безліччю корисних властивостей і звичайно, відмінним смаком. В плодах кураги містяться такі корисні мінеральні речовини, як залізо, магній і кальцій, а також фосфор. Крім цього, в ній є органічні кислоти, глюкоза, сахароза, фруктоза і пектини. При сушінні свіжого абрикоса основні вітаміни випаровуються, а вітаміни А, С і РР залишаються. Крім того, в цьому сухофрукті зберігаються і деякі вітаміни групи В. За допомогою сушених абрикос з організму людини можна легко вивести радіонукліди, а також важкі метали та інші шкідливі для організму речовини. Курага – відомий загальнозміцнюючий засіб, який ефективно нормалізує роботу серцево-судинної системи. Корисні властивості кураги, завдяки вітаміну А в ній і при щоденному споживанні сухофрукта підтримають гостроту і чіткість вашого зору. Курага дуже корисна тим, хто страждає захворюваннями нирок і цукровим діабетом, а також тим у кого вражена щитовидна залоза. Під час прийому антибіотиків курага допомагає знизити негативний вплив хімічних препаратів. Якщо вживати курагу з іншими сухофруктами, медом та горіхами, то можна впоратися з проблемами серця, а також позбутися від звичайної застуди. Особливо корисне таке поєднання тим, хто переніс інфаркт. Завдяки тому, що курага прекрасно поєднується з різними продуктами, її з успіхом використовують в кулінарії. Цей сухофрукт при помірному вживанні сприяє зниженню ваги. Завдяки своєму багатому хімічному складу за допомогою кураги можна зберегти молодість, уникнути ранніх зморшок. Великий вміст магнію в куразі допомагає в боротьбі з недокрів’ям і гіпертонією. Висушені абрикоси дуже ефективні при закупорці судин. У ста грамах плодів кураги міститься приблизно 240 кілокалорій.