Родзинки Золотиста

Вартість: 115.00 грн./кг.
 

Інформація про товар

  • Що містить?
  • Чим корисний?

       У 100 г родзинок в середньому міститься:

Вода - 15.4 г,

Білки - 3.2 г,

Жири - 0.5 г,

Вуглеводи - 73.7 г,

Харчові волокна (клітковина) - 5.3 г,

Зола - 1.8 г

       Вітаміни: А (бета-каротин) - 6 мкг, В1 (тіамін) - 0.16 мг, В2 (рибофлавін) - 0.08 мг, Ніацин (вітамін В3 або вітамін РР) - 0.8 мг, В5 (пантотенова кислота) - 0.6 мг, В6 (піридоксин) - 0.24 мг, Фолієва кислота (вітамін В9) - 3.3 мкг, С (аскорбінова кислота) - 3.3 мг, Е (токоферол) - 0.7 мг, К (філохінон) - 3.5 мкг, Біотин (вітамін H) - 2 мкг,

         Макроелементи: Калій (K) - 751 мг, Кальцій (Ca) - 49 мг, Магній (Mg) - 33 мг, Натрій (Na) - 12 мг, Фосфор (P) - 97 мг, Хлор (Cl) - 9 мг.

         Мікроелементи: Залізо (Fe) - 2.07 мг, Марганець (Mn) - 303 мкг, Мідь (Cu) - 303 мкг, Селен (Se) - 0.69 мкг, Цинк (Zn) - 276 мкг.

         Калорійність У 100 г родзинок в середньому міститься близько 300 ккал.

 

Родзинки можуть похвалитися не тільки дивовижним смаком, але і тим, що зберігають практично всі корисні властивості винограду      Родзинки - дуже смачний і корисний продукт, який вживають і самі по собі, і в складі різних страв. Їх додають в хлібобулочні і кондитерські вироби, плов, кутю, також використовують для приготування компотів, різних напоїв і м'ясних страв. У лікувальних цілях родзинки використовують з дуже давніх часів - ще древні єгиптяни включали родзинки до складу багатьох ліків. Корисні властивості родзинок пояснюють тим, що в них зберігається до 70% вітамінів і 100% мікро-та макроелементів, які містилися у винограді. Родзинки підвищують імунітет, зміцнюють нервову систему, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Лікарі рекомендують вживати родзинки при загальній слабкості, захворюваннях ясен і зубів, анемії, гіпертонії, остеопорозі, лихоманці, хворобах легенів, печінки і нирок. Їх слід включати в свій раціон людям з вегетосудинною дистонією і захворюваннями серцево-судинної системи. Родзинки з кісточками допомагають при захворюванні на дизентерію, а сорти без кісточок ефективні при захворюваннях нирок і сечового міхура. У народній медицині родзинки також знаходять своє застосування: відвар родзинок застосовують при бронхіті, пневмонії та гіпертонії, а при додаванні лука такий відвар корисний при нежиті і кашлю. Обережно! Не рекомендується вживати родзинки при наступних захворюваннях: ожиріння, цукровий діабет, гостра серцева недостатність, ентероколіт, виразка шлунку і дванадцятипалої кишки, туберкульоз легень в активній формі